Angol önéletrajz minta, CV
Angol CV minta

Magyarul is nehéz önéletrajzöt írni, nemhogy angolul. Itt egy alap sablon, amiből a formális hú-de-nagyon-profi-vagyok mondatokat is bátran ki lehet másolniAngol önéletrajz minta
(mindig állított A4-es papíron, 1-2 oldalas)


Név
Telefonszám
Cím


PROFESSIONAL PROFILE
Itt leírod az adott munkához szükséges pozitív tulajdonságaid, pár szóban ide tartozó tapasztalataid. Elmondod, miért vagy alkalmas és miért szeretsz ilyen munkát végezni. Általában harmadik személyben ír magáról az ember.

OBJECTIVE
Ide leírod, hogy éppen egy új munkát keresel, új kihívásokkal, amiben a legjobb hasznát veheted szakmai tudásodnak és eddigi tapasztalataidnak.

Szinte mindig ugyanaz a szöveg:

Currently looking for a new and challenging position as a …..........  one which will make best use of existing skills and experience whilst enabling further personal and professional development.

SKILLS
Ide vázlatosan, egymás alá pontokba szedve leírhatod eddigi tapasztalataid, tudásod a munkával kapcsolatban.

EMPLoYMENT HISTORY

2010 beosztás- hely – munkakörök

2008 beosztás- hely – munkakörök

2005 beosztás- hely – munkakörök

EDUCATION AND QUALIFICATIONS
pontokba szedve, dátumokkal, helyekkel az eddig megszerzett képesítéseid

FURTHER SKILLS
Ide írhatod számítógépes és nyelvi ismereteidet. Pl.:

IT Proficiency:  Word, Excel,  Internet and Email
Languages:      Fluent in English and Hungarian

PERSONAL DETAILS
Ide általában hasonlókat írnak:

Driving licence: Full/ Clean
Health: excellent; non-smoker
Interests include: Sport, Nature and Science


ha tudsz adni referenciát az önéletrajz végére írd:

REFERENCES ARE AVAILABLE ON REQUEST


Ez egy jó alap a kezdéshez. Ki lehet hagyni, és hozzá lehet tenni elemeket. Mint sok más esetben, az internet itt is rengeteget segíthet. Érdemes az adott munkához kapcsolódó önéletrajz mintára rákeresni, s csupán kisebb átalakításokat végezve a legmegfelelőbbön, már a kezedben is foghatod saját angol önéletrajzod.


Itt rengeteg cég foglalkozik CV készítéssel. Tény, hogy sokat segíthet, ha profik írják meg önéletrajzodat- egyből meglátszik a különbség. Ha komolyabb beosztásban szeretne valaki dolgozni, érdemes megfontolni. Persze megkérik az árát ennek is, de ezen múlhat, hogy meg kapsz-e egy munkát vagy sem. Az első benyomás nagyon fontos, ha munkáról van szó ezt az önéletrajzod adja meg.